Jessica Schiefauer säger Hej!



Jag är född och uppvuxen i Göteborgstrakten, men har sommarbott i norra Skåne under hela barndomen. Har läst svenska, engelska och internetpedagogik vid Göteborgs universitet, litteraturvetenskap på Kristianstad högskola och Folkbildningsvetenskap vid universitetet i Linköping. Har även studerat tre år på skrivarlinje inom folkhögskolan.
Parallellt med arbete för Blekinge UPP arbetar jag som skrivarkurslärare och "textcoach" för personer som vill utveckla sitt skönlitterära skrivande. Tillsammans med tre andra tjejer i Göteborg driver jag kulturtidskriften Fantasin (finns att köpa på antikvariat Bode i Karlshamn). I mars 2009 debuterar jag med ungdomsromanen OM DU VAR JAG (Bonnier Carlsen).

Mer om mig kan man läsa på: www.schiefauer.se

Hur hamnade jag då i Blekinge?
Mycket enkelt!
Min sambo fick jobb på BTH, jag var less på Göteborg. Vi tog pick och pack och katt och flyttade till Karlshamn, och att jag nu får möjligheten att delta i projeket Blekinge UPP känns fantastiskt roligt. Det ska bli spännande att komma igång!


Mattias tipsar: Venture Cup Syd

Dragons´Den var ett roligt tips. Då vill jag passa på att tipsa om årets Venture Cup Syd som precis har haft kickoff i simsalabims lokaler i Karlskrona.

"Venture Cup är i grunden en affärsplantävling som riktar sig till studenter, forskare, doktorander och personer från näringslivet. Förutom själva tävlingen erbjuder Venture Cup dig som deltagare omfattande feedback på dina idéer, en anpassad utbildningsserie, workshops och professionellt handledarstöd. Dessutom blir du en del av ett brett nätverk som även inkluderar finansiärer, erfarna entreprenörer och affärsutvecklare. Alla dessa resurser och möjligheter erbjuder vi dig för att vi vet att det ger dig verktygen till att kunna gå från idé till företag."

Surfa in på www.Venturecup.se/syd och kolla in de olika delmomenten med prispengar och feedback!

Mattias Andersson
0709-707030
[email protected]

Hampus Schildfat (Coach för Blekinge UPP)




For
mell presentation:
Examen i film och media från Lunds universitet varav 1 år på stipendium vid University of California.
Hampus har studerat manusförfattande under professor Paul Portugés vid University of California i Santa Barbara och arbetat som manusanalytiker på bland annat Spyglass Entertainment i Hollywood och tagit fram filmer som The Invisible (2007) och 27 Dresses (2008). Därefter arbetade Hampus som projektledare för the Professional Artists Lab vid University of California i Santa Barbara. I Sverige har Hampus arbetat för Svensk filmindustri och GF Studios med Göta Kanal 2, Rosa-the movie, Arn-Tempelriddaren och Arn-Riket vid vägens slut. Hampus har även producerat webb-TV, företagsfilmer, dokumentärer och författat långfilmsmanus.
Idag driver Hampus www.solentro.se - gör din egen bok och produktionsbolaget Oas production (www.oasproduction.com), dessutom arbetar han som föreläsare och dramaturg på frilansbasis.


Informell presentation:

Skånepåg som är uppväxt i den lilla orten Bjuv utanför Helsingborg, numera bosatt i Malmö men med hela världen som arbetsplats – kommer inom den närmsta framtiden att arbeta mestadels i Blekinge!
Älskar film, berättelser och storytelling och tror (eller rättare sagt VET) att alla kan göra precis det som dom vill göra, den starkaste av alla krafter finns inom dig! Ibland kan man dock behöva lite hjälp med att förstå det… ser verkligen framemot det här spännande projektet!

Uppdrag kanske finns?

Sensus letar efter unga människor som ev är intresserade av att vara studiecirkelledare (Skåne-Blekinge) för typ "föräldrarkurser". De har uppmärksammat ett behov hos vuxna att förstå ungas kommunikation och digitala medier. Och så handlar det väl också om "allt hemskt" vuxna hör om You Tube, digital mobbing m.m. och känner sig helt borta i.

Intresserad? Maila till [email protected] lite info om dej själv och varför du tror du skulle vara lämplig!

Dragons´Den

Produktionsbolaget Silverback ligger i startgroparna med en ny tvproduktion som ska sändas i SVT och letar nu efter folk. Förlagan är BBC´s succéserie "Dragons´Den". Har du, eller känner du någon med, en helt enkelt superbra idé? En uppfinning, en design, en tjänst, en fiffig packetering - ja, egentligen vilken typ av verksamhet eller idé som helst - som du söker finansiellt stöd till? Bra, då får du chansen nu.

De entreprenörer som sedan väljs ut som intressanta får presentera sin idé för ett gäng investeringssugna riskkapitalister. Här ska de försöka sälja in sin idé, berätta hur mycket pengar de behöver och hur många procent av bolaget de är villiga att dela med sig av till en eventuell investerare. Entreprenörerna kommer att kunna be om mellan 200 000 kronor upp till 2,5 miljoner (siffrorna är än så länge cirka-summor).  

Silverback letar alltså inte främst efter idéer som är kvar bara på idéstadiet, utan idéer och verksamheter som är gediget researchade och gärna patenterade/säkrade. De letar med ljus och lyckta i hela Sverige efter strålande innovatörer och entreprenörer, unga som gamla och i ALLA kategorier, som letar efter en möjlighet att förverkliga sin dröm och få ut sin produkt på marknaden.  

Se mer info på www.svt.se/draknastet


Ekonomiskt stöd

Man kan inte söka pengar från Blekinge UPP. BlekingeUPPs metod är att ge stöd i form av coaching, idéutveckling och kontakter till unga filmare, musiker, evenemangsarrangörer osv. Projektet riktar sig till målgruppen 18-40 år som idag är semiprofessionellt verksamma inom musik, film och ung kommunikation. 

Meningen är att det ska leda till att fler kan försörja sig helt eller delvis på det de gör. Det finns ett uttalat mål i projektet att det ska startas nya företag och nya arbetstillfällen. Mer info om hur man kan få stöd kommer under hösten när coacherna kommit igång med sina uppdrag!


Tips om en inspirerande förläsning

Kvinna och företagare eller blivande företagare? Innovativ tjej med idéer?

Välkommen att ta del av Therese Albrechtsons entreprenörsresa.

Att tro på sig själv, se möjligheterna och aldrig ge upp är en del av framgångsfaktorerna.

"Om jag går samma väg som alla andra får jag också samma resultat som alla andra..."

Therese är vid 22 års ålder redan en framgångsrik entreprenör och en uppskattad talare både för skolungdomar och Sveriges toppolitiker och företagsledare. Therese har fått priser som Sveriges företagerska och Sveriges framtida kvinnliga ledare. Hon har idag fyra aktiebolag; däribland Bodyguard Säkerhetsprodukter.

Du har förmånen att få lyssna till Therese när hon inspirerar dig till att våga vinna. Therese delar med sig på ett humoristiskt sätt av sina misstag, ledord samt milstolpar som har varit bidragande till hennes utveckling.

Tid: Måndag den 3 november kl. 17.00 - 18.00

Plats: Väggaskolans aula, Karlshamn


Anmälan: Senast den 28 oktober till NyföretagarCentrum i Carlshamn,

Gunilla Strömgren, 0701-47 65 65, [email protected]


Seminariet är kostnadsfritt


Under seminariet informerar vi om våra pågående projekt i Blekinge inom programmet Främja Kvinnors Företagande: "Konsten att hålla ångan uppe", "Kunden i Centrum i Karlshamns kommun", "Innovativa tjejer"

Arr: Nyföretagarcentrum, BBI, Karlshamns kommun, Främja kvinnors företagande


Kulturkraft Syd...

...håller på med en enkätundersökning för att undersöka kompetensutvecklingsbehoven inom scen, ton, film och tv i Skåne och Blekinge. Det gäller alla yrkeskategorier, såväl konstnärliga, tekniska som administrativa. Baserat på den information de får ska de göra en ansökan till Europeiska Socialfonden med förslag på kurser och aktiviteter som ska fylla kompetensgapet. Det övergripande målet är att bygga en varaktig plattform för kompetensutveckling. Enkäten riktar sig till individer inom kultursektorn. Längre fram kommer ytterligare en som riktar sig till organisationer och företag.

Här är enkäten: http://asp.artologik.net/mah/qr/surveys/kksyd.htm

Näringslivsdag Karlskrona

Fredag 17 oktober Sparre i Karlskrona. Kolla här:

http://www.karlskrona.se/sv/Naringsliv-och-arbete/Foretagsservice/Naringslivsdagen/Naringslivsdagen-2008/

RSS 2.0